Wyciskarki, czyli przydatne sprzęty w domu

Każdy z nas. każdego dnia, potrzebuje odpowiedniego nawodnienia oraz zdrowej diety.

Powinna ona się składać przede wszystkim z dużej ilości warzyw oraz owoców. Doskonałym sposobem na korzystanie z ich dobrodziejstw są wyciskarki. Wyciskarki do soków są zaawansowanym rodzajem prasy. Ich kluczowymi elementami są  komora wyciskania wraz ze ślimakiem. Możemy je podzielić na jedno-ślimakowe oraz dwu-ślimakowe, a także na pracujące w pionie, jak i poziomie.

Ślimak obraca się wewnątrz komory i dzięki wytworzonej sile nacisku wyciska pełen witamin i minerałów sok z owoców oraz warzyw. Wyciskarki do soków z owoców oraz wyciskarki do soków z warzyw są tak skonstruowane, aby umożliwiać uzyskanie jak największej ilości pożywnego soku. Naturalny, pełen witamin, kolorowy i pyszny sok, przygotowany własnoręcznie to idealny sposób na uzupełnienie naszej codziennej diety. Obecnie wyciskarki są przystosowane zarówno do wyciskania warzyw, jak i owoców. Wyciskarki z owoców i warzyw są wyposażone w specjalne sito, wykonane z ultemu, które jest bardzo precyzyjne. Delikatnie wyciśnięty sok, jest przez nie odfiltrowywany, dzięki czemu jest klarowny i czysty. Resztki owoców oraz warzyw, czyli tzw. pulpa, wypychane są na zewnątrz urządzenia oddzielnym kanałem, do specjalnego pojemnika. Wśród wyciskarek możemy także wymienić takie, które przystosowane są do wyciskania ziół. Wyciskarki soków z ziół potrafią wydobywać składniki odżywcze z wszelkiego rodzaju produktów liściastych. Zaletą wyciskarek są soki najwyższej jakości.

Decyduje o tym wyciskanie z całego owocu lub warzywa, dzięki czemu są one niezwykle bogate w minerały i witaminy, a ponadto esencjonalne i dość gęste, dzięki czemu można się rozkoszować pełnią smaku. Pomocna jest tutaj technologia wolnoobrotowa. Wyciskarki wolnoobrotowe pracują z mniejszą prędkością obrotową. Ich zadaniem bowiem jest nie siekać, jak w sokowirówce, ale powoli miażdżyć składniki, tak, aby nie niszczyć ich struktury komórkowej. Bardzo ważnym elementem jest tutaj specjalnie przystosowany do tego zadania wałek ślimakowy. Technologia wolnoobrotowa pozwala na wydobycie z owoców, warzyw, a także ziół , niemal całości zawartych w nich witamin i minerałów w pysznym soku.

Artykuł sponsorowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.