Artykuły

Odżywki białkowe mogą kojarzyć się z proszkiem rozrabianym w wodzie, który popija się wprost ze shakera tuż po zakończonym treningu, w ramach dodatkowego posiłku. Dzięki produktom SlimMeNatural możesz przekonać się, że stosowanie odżywek nie musi wcale tak wyglądać! Jak przyrządzić odżywkę białkową? Dostępne odżywki w różnych smakach to dobry produkt dla pań, które lubią wypijać […]

Czytaj dalej

Oliwa z oliwek tłoczona na zimno jest wyjątkowa. Cieszy się dużą popularnością ze względu na niepowtarzalny smak, intensywny aromat i właściwości prozdrowotne. Znajduje zastosowanie w kuchni i kosmetyce, a współcześnie, wydaje się niezastąpiona. Podpowiemy Ci dziś, jak przechowywać oliwę z oliwek po otwarciu, aby jak najdłużej zachować jej doskonałe właściwości. Dlaczego właściwe przechowywanie oliwy z […]

Czytaj dalej

Zdrowe przekąski są dowodem na to, że restrykcyjny i zbilansowany jadłospis, wcale nie musi oznaczać głodówkę lub nieapetyczne posiłki. Co więcej, przedstawione propozycje zapewnią uczucie sytości i skuteczne wsparcie w diecie odchudzającej. Sprawdź i wykorzystaj! Zdrowa przekąska – najważniejsze informacje Siła zdrowych przekąsek leży w prostocie, a jednocześnie ogromnej uniwersalności. Pomysł ten niweluje kluczowe czynniki, […]

Czytaj dalej

Pieczony kurczak, kiedy go jemy, jak go przygotować i co najważniejsze: ile go piec? Może to być pytanie z wieloma odpowiedziami, ale w tym artykule chcę omówić najczęstszą odpowiedź. Danie z pieczonego kurczaka można podawać na różne sposoby. Nie ma to jak pieczeń z kurczaka przygotowana w domu przez mamę lub tatę, a co czyni […]

Czytaj dalej

Zastanawiasz się, jak obrać selera naciowego? Poznaj metody z tego poradnika, a także dowiedz się czym jest seler naciowy i do czego nam posłuży w kuchni. Seler naciowy to rodzaj rośliny, która żyje ponad dwa lata i jest uprawiana w wielu częściach świata. Jej korzenie, liście i łodygi są spożywane jako warzywo. Seler naciowy to […]

Czytaj dalej

Kukurydza należy do rodziny traw i jest rośliną jednoroczną. Występuje w kilkunastu odmianach. Jest także uprawiana w Polsce. Warto jednak wiedzieć, która kukurydza nadaje się najlepiej do gotowania. Sprawdź, ile gotować kukurydzę oraz jak to robić. Jaka kukurydza będzie najlepsza? Czym się kierować kupując? By mieć dobry smak kukurydzy trzeba wybrać taką, która ma zielone […]

Czytaj dalej

Tort to niemal zawsze element obowiązkowy przyjęć urodzinowych, ale również wielu innych jubileuszy. Jego upieczenie zawsze jest sporym wyzwaniem i w praktyce większość osób decyduje się na zakup gotowego tortu, nierzadko z dedykacją i specjalnie zamówionymi zdobieniami. W ten sposób unikamy wielu problemów z jego stworzeniem. Bez dużej wiedzy z zakresu cukiernictwa i posiadania odpowiednich […]

Czytaj dalej

Wiedza i świadomość dietetyczna w społeczeństwie rośnie praktycznie z roku na rok i coraz chętniej sięgamy po produkty nie tylko powszechnie uznawane za zdrowe, ale również przebadane w solidnych badaniach. Odpowiednio zbilansowana dieta wraz z dużą dawką ruchu fizycznego może niemalże czynić cuda, a nasze życie staje się w takim przypadku zauważalnie lepsze. W myśl […]

Czytaj dalej

Pojęcie zielona herbata japońska to jedno wielkie uogólnienie. Japończycy piją ją praktycznie bez przerwy – do posiłków, na spotkaniach, w lecie dla ochłody, a w zimie na rozgrzewkę. Wyróżniają wiele jej gatunków. Liczy się nie tylko sam rodzaj krzewu herbaty, ale region z którego pochodzi, sposób uprawy, metoda suszenia i wreszcie sposób zaparzania i serwowania. […]

Czytaj dalej

Miłośników herbat nie brakuje. W sklepach znajdziemy całkiem sporo różnych rodzajów tego aromatycznego napoju. Dobrze byłoby je poznać i dowiedzieć się, czym właściwie się charakteryzują. Wówczas będziemy mogli zdecydować o tym, jaki napar chcemy popijać regularnie. Wśród herbat, które zasługują na szczególne uznanie wyróżnić można herbatę żółtą, earl grey czy zieloną. Jakie właściwości posiada herbata […]

Czytaj dalej