Ostatnio pokazaliśmy Wam przepis na pysznego pieczonego łososia z awokado, który nam szczególnie przypadł do gusty właśnie ze względu na awokado, które jest bardzo dobre i przede wszystkim zdrowe! Dziś zostajemy więc w tym podobnym klimacie kulinarnym i przedstawiamy przepis na pastę z awokado. Świetnie się ona nadaje do kanapek z chlebem żytnim lub jako dip do przekąsek. Jak przygotować pastę z awokado?
Przepis na pastę z awokado
Aby móc przygotować pastę z awokado potrzebujemy co najmniej jeden owoc awokado, z którego łyżeczką wybierzemy cały miąższ. Do tego potrzebna nam będzie oliwa z oliwek i sok z cytryny. Całość mieszamy dokładnie w miseczce, a dla smaku dodajemy przyprawy takie jak pieprz. Należy pamiętać, że awokado musi być dojrzałe. O usunięciu pestki ze środka owocu nie nawet nie wspominamy bo to oczywiste 😉 Poniżej potrzebne składniki do wykonania pysznej pasty z awokado do kanapek lub wykorzystania jako dip do przekąsek.
Przepis na pastę awokado – lista składników:
- Dojrzałe owoce awokado,
- Pieprz,
- Oliwa z oliwek,
- Pół cytryny.
Czas przygotowania pasty z awokado: 10 min

Anna Madejewska to doświadczona pasjonatka kulinariów i miłośniczka gotowania, która na blogu BestFitMeals dzieli się sprawdzonymi przepisami i praktycznymi poradami dotyczącymi gotowania. Z pasją eksperymentuje z nowymi smakami i technikami, tworząc dania inspirowane zarówno tradycyjną kuchnią, jak i nowoczesnymi trendami. Artykuły Anny to miejsce, gdzie każdy, od amatora po doświadczonego kucharza, znajdzie coś dla siebie – od prostych, codziennych potraw po wyszukane propozycje na specjalne okazje.
Dodaj komentarz