Pasta z awokado – do kanapek i nie tylko

Ostatnio pokazaliśmy Wam przepis na pysznego pieczonego łososia z awokado, który nam szczególnie przypadł do gusty właśnie ze względu na awokado, które jest bardzo dobre i przede wszystkim zdrowe! Dziś zostajemy więc w tym podobnym klimacie kulinarnym i przedstawiamy przepis na pastę z awokado. Świetnie się ona nadaje do kanapek z chlebem żytnim lub jako dip do przekąsek. Jak przygotować pastę z awokado?

Przepis na pastę z awokado

Aby móc przygotować pastę z awokado potrzebujemy co najmniej jeden owoc awokado, z którego łyżeczką wybierzemy cały miąższ. Do tego potrzebna nam będzie oliwa z oliwek i sok z cytryny. Całość mieszamy dokładnie w miseczce, a dla smaku dodajemy przyprawy takie jak pieprz. Należy pamiętać, że awokado musi być dojrzałe. O usunięciu pestki ze środka owocu nie nawet nie wspominamy bo to oczywiste 😉 Poniżej potrzebne składniki do wykonania pysznej pasty z awokado do kanapek lub wykorzystania jako dip do przekąsek.

Przepis na pastę awokado – lista składników:

  • Dojrzałe owoce awokado,
  • Pieprz,
  • Oliwa z oliwek,
  • Pół cytryny.

Czas przygotowania pasty z awokado: 10 min

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.