Jak obrać kiwi?

Owoce kiwi są bogatym źródłem witaminy C, witaminy E i potasu. Mają tropikalny słodki smak, który smakuje jak zmieszane razem truskawki i śmietana. Ale ich obieranie jest jedną z najtrudniejszych części.

Kiwi – skąd pochodzi?

Kiwi to zielony owoc, który jest uprawiany w Nowej Zelandii. Kiwi, zwany także chińskim agrestem, jest najbardziej komercyjnie uprawianym owocem w Nowej Zelandii i jest sprzedawany jako „chiński agrest” lub „owoc kiwi”. Nie ma to jednak nic wspólnego z Chinami.

Obieranie kiwi – dlaczego sprawia tyle trudności?

Obieranie kiwi może być trudne, ponieważ są dość delikatne i delikatne. Najlepszym sposobem na ich obranie jest ostrożne przecięcie wzdłuż skóry kiwi ostrym nożem. Następnie palcami lub innym przyborem zdejmij odciętą część skóry.

Niektórzy ludzie mogą używać łyżki lub innego przedmiotu, aby zeskrobać skórę, ale ta metoda może łatwo zranić lub w inny sposób zbytnio uszkodzić miąższ owocu, co powoduje, że później nie nadaje się do użytku.

Metody na obieranie kiwi?

Jaka jest najlepsza metoda obierania kiwi? Owoce kiwi to doskonałe źródło witamin i minerałów. I jest też bardzo smaczny. Ale jak możemy go zjeść, skoro skóra jest tak trudna do obierania?

Jak obrać kiwi nożem?

Skórę kiwi można obrać nożem, ale nóż może być ostry i może się brudzić. Skórkę można również usunąć, odcinając górną i dolną część kiwi, a następnie odrywając ją od środka.

Jak obrać kiwi wrzącą wodą?

Niektórzy używają wrzącej wody, aby zmiękczyć skórę kiwi i łatwiej ją odkleić rękoma lub łyżką. Jedną z metod jest trzymanie kiwi pod bieżącą wodą przez około 30 sekund przed obraniem. Spowoduje to odparowanie części wilgoci znajdującej się między włóknami, co ułatwi ich oddzielenie od siebie bez ich łamania.

Jak obrać kiwi pocierając skórkę rękami?

Skórkę kiwi można usunąć za pomocą noża lub pocierając skórę rękami. Możesz także użyć łyżki, aby zgarnąć miąższ kiwi z jego nasion.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.