Czym warto zastąpić chleb?

Chleb ze względu na swą bogatą symbolikę oraz uniwersalność kulinarną na trwałe wszedł do rodzimej tradycji. Trudno wyobrazić sobie naszej codzienne funkcjonowanie bez obecności chleba, jednak jego częste spożywanie może sprawić, iż utracimy satysfakcję ze smaku. W takich sytuacjach warto zastanowić się nad ciekawą alternatywą. W przypadku chleba mogą nią być wafle ryżowe, które coraz śmielej wkraczają na rodzime stoły. Dlaczego wafle ryżowe są dobrym substytutem?

O pieczywie słów kilka.

Stara prawda powielana przez dietetyków mówi nam, iż im pieczywo bielsze, tym mniej wartości odżywczych wnosi do naszego organizmu. Biały chleb ponadto pozbawiony jest błonnika, który walnie przyczynia się do regulacji pracy układu trawiennego. Rozwiązaniem tego rodzaju problemu może być zakup pieczywa orkiszowego, bądź ciemnego z ziarnami. Niestety nie wszystkim taki wariant może smakować, inna rzecz, że w jest on trudniej dostępny, a i cena jest znacznie wyższa. Co w tej sytuacji? Doskonałym rozwiązaniem będą właśnie wafle ryżowe.

O waflach ryżowych.

Wafle ryżowe powstają zarówno z ryżu białego, jak i brązowego. Ziarna ryżu pod wpływem wysokiej temperatury oraz ogromnego ciśnienia powiększają swą objętość. Następnie złożone w krążki wędrują do sklepów. Tu liczy się nader wszystko analiza ich składu. Wiele z nich zawiera sztuczne barwniki, aromaty oraz konserwanty. Warto inwestować wyłącznie wafle naturalne. Przykładem tego typu wafli ryżowych jest wysokiej jakości produkt renomowanej marki Kupiec. Mnogość wariantów w jakich występują wafle w tej ofercie, a także atrakcyjna cena sprawiają, że warto zainwestować i zmienić co nieco w naszych skąpych nawykach żywieniowych.

Wafle ryżowe stanowią fantastyczną alternatywę względem chleba. Mogą posłużyć jako kanapki, a nawet dodatek do fit-ciastek, które zachwycą wszelkie podniebienia. Dobra dieta to dieta urozmaicona. Warto o tym pamiętać.

Artykuł sponsorowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.