Artykuły

Jak prawidłowo suszyć lawendę? Lawenda jest popularną rośliną, często uprawianą w ogrodach. Suszona lawenda ma wiele zastosowań, a jej piękny zapach utrzymuje się nawet w suszu. Dla zachowania pełni wartości lawendy ważny jest prawidłowy proces suszenia. Dla zachowania jej jak największego aromatu należy ściąć ją w odpowiednim momencie. Zazwyczaj można to dostrzec po nabrzmiałych kielichach […]

Czytaj dalej

Szparagi to delikatne warzywo doceniane przez swoje ogromne walory smakowe i zdrowotne. Są źródłem niezastąpionych witamin i składników mineralnych. Dlatego bardzo ważne jest, aby nie przegapić  sezonu na nie i w pełni wykorzystać je w kuchni. Mamy ogromne pole do popisu ze względu na ich szerokie zastosowanie. Mogą być grillowane, smażone, gotowane, a nawet spożywane […]

Czytaj dalej

Wiosna i lato to czas, kiedy zbieramy się w rodzinnym gronie. Świętujemy komunie, wesela, albo chrzciny. Na suto zastawionym stole nie może zabraknąć butelki dobrego wina. Czasami jednak pogodzenie smaków całej rodziny może stanowić wyzwanie. Jak znaleźć wino, które pogodzi zróżnicowane smaki? Odpowiedzią może być podanie kilku win. W ten sposób nie tylko zadowolisz zróżnicowane […]

Czytaj dalej

Nie od dziś wiadomo, że szparagi są źródłem wielu cennych witamin i minerałów. Sezon na nie trwa zdecydowanie za krótko, więc należy sięgać po nie jak najczęściej. W jaki sposób przygotowywać te pożywne warzywa, aby zachowały miękkość i jednocześnie jędrność, niepowtarzalny smak, wartości odżywcze i pięknie prezentowały się na talerzu? Ile czasu gotować szparagi? Do […]

Czytaj dalej

Krajalnice do chleba to bardzo funkcjonalne urządzenia do każdej nowoczesnej kuchni. Nie tylko pokroją dla ciebie przeróżne produkty spożywcze, a przy tym wydłużą ich świeżość, ale i idealne zadbają o estetykę i funkcjonalność twojej nowoczesnej kuchni na miarę XXI wieku. Krajalnice do chleba – zalety: Oszczędność Krajalnice do chleba umożliwią ci kupienie wędliny czy sera […]

Czytaj dalej

Szukając preparatów wspomagających przyrost masy mięśniowej oraz poprawianie kondycji fizycznej, na rynku można znaleźć wiele ciekawych opcji. Jedną z najpopularniejszych jest izolat białka lub koncentrat. Który z nich wybrać? Co je łączy, a co różnicuje? Izolat białka, a koncentrat – najważniejsze cechy i różnice Główną cechą łączącą izolat białka i koncentrat, jest pochodzenie z serwatki. […]

Czytaj dalej

Herbata to nie tylko aromatyczny napój skutecznie łagodzący pragnienie, ale też prawdziwe bogactwo cennych składników, służących zdrowiu i urodzie! Coraz większą popularnością wśród konsumentów cieszy się herbata zielona, ale doceniana jest też biała i czerwona. Nic dziwnego, każda z nich ma wyjątkowe właściwości, wspaniały aromat i doskonały smak! Zielona herbata – samo zdrowie Zielona herbata […]

Czytaj dalej

Hurtownia gastronomiczna hybryda-gastro.pl oferuje Państwu profesjonalny sprzęt i urządzenia gastronomiczne, które są niezbędne nie tylko w lokalach serwujących wyśmienite potrawy, ale również w sklepach i zakładach przetwarzających żywność. W naszej ofercie profesjonalne piece, zmywarki, meble chłodnicze, wyposażenie pizzerii, zastawy stołowe i wiele innych, które dostarczamy na terenie całej Polski. Pełna oferta na naszej stronie internetowej. […]

Czytaj dalej

Jedzenie melona pozwala uzupełnić niedobory w organizmie. Przede wszystkim chodzi o potas i beta-karoten, ale także żelazo, wapń, magnez, fosfor, cynk, witaminę A, E, K, B6 i C. Melony składają się w 90% z wody, dlatego są również dobrym sposobem na nawodnienie. Istnieje również kilka rodzajów melonów najbardziej znane to galia (o żółtej skórce i zielonym […]

Czytaj dalej

Pomelo jest owocem cytrusowym wywodzącym się z Azji Południowo – Wschodniej. Mimo egzotycznego pochodzenia coraz częściej gości w polskich domach, jako ciekawa alternatywa dla bardziej klasycznych pomarańczy czy mandarynek. Nic dziwnego, jego pyszny, soczysty smak potrafi oczarować najbardziej wyrafinowane podniebienie. Jest bardzo słodki, ale posiada w sobie nieco przyjemnej, grejpfrutowej goryczki (wyczuwalnej głównie w aromacie). Obieranie pomelo […]

Czytaj dalej